Δημιουργία ταινιών με smartphones

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 επισκέφθηκε το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας στο πλαίσιο του 21ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας η Ιρλανδέζα σκηνοθέτης του BBC Laura Gaynor. Σκοπός της επισκέψεώς της ήταν η δημιουργία ταινίας από τους μαθητές της Β τάξης με την χρήση των smatphones.

Αν και η χρήση των κινητών απαγορεύεται στο σχολείο, μετά από την ενημέρωση των γονέων, οι μαθητές έφεραν για το σκοπό του εργαστηρίου τα τηλέφωνα τους και έμαθαν πως μπορούν να φτιάξουν μια ταινία με εφαρμογές που έχουν διαθέσιμες στο κινητό τους. Μαζί με τη σκηνοθέτη ήταν και η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Σκορδίλη Ελένη η οποία βοήθησε τους μαθητές τόσο στην επικοινωνία, αφού η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε ήταν η αγγλική, αλλά και στο να δουλέψουν οι ομάδες γρήγορα και παραγωγικά. Οι μαθητές ακολούθησαν τις οδηγίες της σκηνοθέτιδας βήμα βήμα, αλλά άφησαν και την φαντασία τους ελεύθερη με αποτέλεσμα  να δημιουργήσουν τρεις μικρές ταινίες σε διάρκεια μόλις 2 ωρών. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι οι μαθητές τόσο του τμήματος που δούλεψε στο εργαστήριο, όσο και άλλοι μαθητές του σχολείου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον  να δημιουργήσουν κάτι μεγαλύτερο και πιο ενδιαφέρον.

 Πραγματικά ήταν πολύ όμορφη εμπειρία για τους μαθητές μας κι ευχαριστούμε πολύ το Φεστιβάλ που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ SMARTPHONE 1