Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εrasmus+/Δράση KA1

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εrasmus+/Δράση KA1 με τίτλο Success belongs to everyone – Η Επιτυχία ανήκει σε όλους- που υλοποιείται στο σχολείο μας κατά τη διετία 2016-2018, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετακίνηση στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ήταν η κα Σακκά Στυλιανή διευθύντρια του σχολείου μας, η κα Τάγιου Ευφροσύνη, συντονίστρια και καθηγήτρια Αγγλικών και η κα Τόγια Κωστούλα, φιλόλογος.

Το σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από 17 ευρωπαϊκές χώρες, είχε ως θέμα την ενημέρωση για το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα στη θεωρία και την πράξη.

Η επίσκεψη και οι δράσεις μάς έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα, πρότυπο για όλο τον κόσμο, να παρατηρήσουμε διδακτικές πρακτικές δια ζώσης σε σχολεία της χώρας, να συμμετέχουμε σε διαλέξεις και εργαστήρια σχετικά με τις εκπαιδευτικές και τις πολιτιστικές απόψεις της Φινλανδικής κοινωνίας. Επίσης να πραγματοποιήσουμε δράσεις στο πεδίο σε μέρη φυσικής, ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας και να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε τις στρατηγικές διάχυσης. Τέλος σχεδιάζουμε να προάγουμε την Ευρωπαϊκή διάσταση της σχολικής μας μονάδας μέσα από τη δικτύωση με άλλους συμμετέχοντες και με τα σχολεία που επισκεφθήκαμε.