Συμμετοχή του Σχολείου μας σε Erasmus KA2

Μαθητές και καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας ετοιμάζονται να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για το σχολείο τους και ετοιμάζουν βαλίτσες για το πρώτο τους ταξίδι. Το σχολείο θα υλοποιήσει πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+, KA229. Το πρόγραμμα έχει τίτλο: «Fit4life» και είναι σύμπραξη πέντε χωρών, Πολωνία, Ιταλία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Η συντονίστρια χώρα του προγράμματος είναι η Πολωνία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 22 μαθητές και η παιδαγωγική ομάδα αποτελείται από 11 καθηγητές. Συντονίστρια του προγράμματος είναι η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Σκορδίλη Ελένη.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο χρόνια. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να διαπαιδαγωγηθούν  στον υγιεινό τρόπο διατροφής, τα οφέλη που τους προσφέρει και στο να μάθουν ποικίλες μορφές αθλημάτων, να  βελτιώσουν τη χρήση των Αγγλικών ως γλώσσα επικοινωνίας, να βελτιώσουν τη χρήση του υπολογιστή και να αναπτύξουν δεξιότητες αυτοπεποίθησης, επικοινωνίας, προσαρμοστικότητας και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους. Παράλληλα οι μαθητές και οι καθηγητές θα έρθουν σε επαφή με ξένες χώρες, θα γνωρίσουν την κουλτούρα τους, χαρακτήρες και νοοτροπίες ανθρώπων και το εκπαιδευτικό  σύστημα αυτών των χωρών.  Τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο φορέας διαχείρισης των χρηματοδοτήσεων για την Ελλάδα είναι το ΙΚΥ.

Έτσι λοιπόν την Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2019 η πρώτη ομάδα είναι έτοιμη για αναχώρηση. Προορισμός η Πολωνία και συγκεκριμένα η πόλη Rydultowy στον νότο της Πολωνίας, στην περιφέρεια της Σιλεσίας. Η ομάδα αποτελείται από την συντονίστρια κ. Σκορδίλη Ελένη, τις καθηγήτριες κ. Τάγιου Ευφροσύνη και κ. Τόγια Κωστούλα και τέσσερεις μαθητές της Β΄τάξης: Βλάχου Δέσποινα, Κουμουκέλη Ελένη, Ράλλη Αθανάσιο ? Παναγιώτη και Σταματόπουλο Ταξιάρχη.

«Δημιουργίες των μαθητών μας για το λογότυπο του προγράμματος»

DSC_0019 (1) DSC_0022 (1) DSC_0021 (1)