ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΕ ERASMUS DAYS ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας μετέβηκαν στην Γαλλία στο διάστημα από τις 13-17 Οκτωβρίου 2021  μετά από πρόσκληση που δέχτηκαν από τον εκπαιδευτικό  οργανισμό MFR La Force Du Bergeracois να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για το εορτασμό του Erasmus Days στη Γαλλία

Τέσσερις εκπαιδευτικοί  μαζί με τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το καινοτόμο σχολείο La Force Du Bergeracois του οργανισμού MFR ο οποίος  διατηρεί και διαχειρίζεται πάνω από 500 τέτοια σχολεία στη Γαλλία. Οι εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν στο ίδιο το σχολείο και ανταλλάξαν  ιδέες και εμπειρίες τόσο με τους μαθητές όσο και με τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο και γενικότερα  την εκπαιδευτική διαδικασία. Συμμετείχαν σε σειρά εκδηλώσεων και εκπαιδευτικές δραστηριότητες όχι μόνο με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Γαλλία αλλά με μαθητές και εκπροσώπους και από άλλες χώρες (Ιταλία, Γερμανία. Βουλγαρία)  που είχαν επισκεφτεί για τον ίδιο σκοπό τον οργανισμό, παρουσία εκπροσώπου στην τελική εκδήλωση από το IKY Γαλλίας. Τέλος διευρύνθηκαν οι προοπτικές συμμετοχής του σχολείου σε ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς ο εκπρόσωπος  Loïc Le Glanec του οργανισμού MFR La Force Du Bergeracois τον Μάρτιο θα επισκεφτεί το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας  για να συζητήσει μελλοντική συνεργασία των δύο σχολείων  στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στο 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας υλοποιούνται συνολικά τρία προγράμματα Erasmus. Ήδη την φετινή σχολική χρονιά έχει γίνει ένα ταξίδι με μετακινήσεις εκπαιδευτικών  στην Σεβίλλη της Ισπανίας και αναμένεται ένα ακόμα στην Στοκχόλμη της Σουηδίας στα πλαίσια του προγράμματος ΚΑ1 με τίτλο: «Η Ενθαρρυντική Μάθηση αρωγός της Συμπεριληπτικής Εκπ/σης»,  ενώ παράλληλα υλοποιούνται και άλλα δύο προγράμματα Erasmus KA2  με μελλοντικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών στο εξωτερικό.