ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στις 26/2/2024 η Γ΄τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας έγινε ξενάγηση στο κάστρο των Ιωαννίνων. Αρχικά, επισκεφτήκαμε την ακρόπολη του Ιτς-Καλέ, του φρουρίου του Αλή Πασά, και τα μουσεία της καστροπολιτείας, το Βυζαντινό Μουσείο και το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο.  Επιπλέον, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, επισκεφτήκαμε το Φετιχέ Τζαμί, το Τζαμί του Ασλάν πασά, το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και την Εβραϊκή συναγωγή.

Επίσης, περιηγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων. Με αφετηρία το Ρολόι της πλατείας, απέναντι από το Δημαρχείο, κατεβήκαμε τον κεντρικό δρόμο με τα καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης, τα διατηρητέα κτίρια, τις παλιές εμπορικές στοές, τα χάνια και παλιά λαϊκά σπίτια..

Τέλος, το πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας, πραγματοποιήσαμε μια μικρή βόλτα στη λίμνη Παμβώτιδα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής παρέχονταν πληροφορίες γεωγραφικού ενδιαφέροντος στους μαθητές.

Αρχηγός της συγκεκριμένης δράσης ήταν η κ. Τάγιου Ευφροσύνη και συνοδοί οι κυρίες Τασσοπούλου Ουρανία, Τόγια Κωστούλα και Αραπογιάννη Αγγελική